Veckobrev v.20

Svenska: Fortsatt arbete med ”Den magiska dörren” – skrivprojekt
Matte: Testat elevernas kunskaper om skala, med ett överlag mycket gott resultat 🙂 Vi har också tränat på att läsa av och använda information från olika tabeller.
Engelska: Arbetat med grammatikböckerna.
SO: Fortsatt arbete med kristendomen – högtider och riter, samt repeterat det vi gått igenom tidigare. Eleverna kommer att få ett prov på detta i v. 22.
NO: Fortsatt arbete om djurarter, samlat insekter och tittat på dessa i mikroskop.

Läxor:
Inga läxor, eftersom vi har temadagar.

Information:
Eleverna har i veckan fått information om att Morgan kommer att sluta hos oss i samband med skolavslutningen, för att till hösten börja arbeta på Trönninge skola. I nuläget är det inte klart vem som kommer att ta över hans tjänst.

Tema – Vårt samhälle
Nästa vecka bryter vi schemat helt och hållet för att under tre dagar arbeta med temat Vårt samhälle. Eleverna kommer bl a att få bygga egna samhällen i kartong. Vi kommer också att på tisdagen få besök av Peter Börjesson som kommer att ta med oss på en vandring och berätta om olika platser i vår omgivning.
OBS: Ingen bonustimme på tisdag!

På onsdagen kommer vi att avsluta dagen med att delta i skolorienteringen vid Friskus-stugan. Vi kommer att promenera dit och eleverna får gärna ha med sig lite fika som de kan äta efteråt (ej godis och läsk). Ev får eleverna sluta ca 30 min tidigare den dagen, beroende på när vi är tillbaka vid skolan. Självklart får de som behöver ändå stanna till 15.00 som vanligt. Välj lämpliga kläder och skor denna dag. Det kan vara lerigt i skogen.

Därefter är det långhelg. Torsdag-fredag 25-26/5 är lovdagar.

Trevlig helg!
Martina, Morgan, Linda och Monica


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *