Veckobrev v. 36

Vi vill börja med att tacka alla som kom på föräldramötet i onsdags. Trevligt att träffa er. 🙂 För er som inte hade möjlighet att närvara ligger det nu i eftermiddag en sammanfattning av mötet på vår nya blogg. Gå in på almersbarn.se och läs mer. Vi jobbar på att fixa till det så att ni kan prenumerera på sidan framöver, vilket kommer att innebära att ni får ett mejl varje gång bloggen uppdateras. Tills dess får ni själva aktivt gå in på bloggen för att se om det kommit några nya inlägg. I fortsättningen kommer veckobrev, läxor och annan information att läggas där, dvs normalt sett kommer det framöver inga lappar i väskan.

Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång. Ni har, eller kommer att få, tillbaka en lapp med vilken tid ni fått. Inför samtalet är det bra om ni diskuterar därhemma vilka styrkor och eventuella svagheter som ert barn har, så vi kan ta upp detta på samtalet.

Svenska: Vi har haft högläsning och tyst läsning. En del skriver läslogg till högläsningen och vi har även pratat om läsfixarna, som vi använder för att förstå en text så bra som möjligt. Det har också varit en del skrivande i kombination med SO:n.

Matte: Vi har avslutat området om klockan och eleverna hade ett test på detta i onsdags. Detta har de fått tillbaka idag. Fråga gärna era barn hur det gick!

Engelska: ”Me and my pet” – korta program på engelska där barn (och djuren själva) berättar på engelska. (4b) Vi har introducerat Quizlet på iPad. Dessutom har vi jobbat med texten som eleverna har i läxa till nästa vecka. (se nedan)

SO: Sveriges geografi

NO: Växter och träd

LÄXOR:

Engelska: ”New boy in our class”, s. 14-15 i Textbook + glosor. Glosorna ligger på en app som heter Quizlet, som eleverna har installerade på sin iPad. (Ett par av eleverna har inte fått in appen ännu, och då går det att gå in på sidan via nätet istället. Meningen är dock att appen kommer att ”hoppa in” på deras iPad de närmsta dagarna.) Här kan de träna på orden och uttrycken på olika sätt. Texten ska de läsa och översätta.
4a och 4c har läxan till onsdag v. 37
4b har läxan till fredag v. 37

OBS! Vi påminner igen om att ni måste lämna uppgifter om apple-id och lösenord till skolan, om ni skapar ett eget på ert barns iPad. Dessa uppgifter behöver skolan ha vid eventuell skada. Mejla eller lämna en lapp med uppgifterna snarast möjligt.

Ha en trevlig helg! 🙂

Linda, Morgan och Martina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *