Veckobrev v. 37

Den här veckan har vi dragit igång utvecklingssamtalen. Trevligt att träffa er och hinna prata en stund. Nästa vecka fortsätter vi med fler samtal. Välkomna!

På torsdag, den 22/9, är det studiedag och eleverna är lediga från skolan.

På fredag är det utbildning för de elever som ska vara trivselledare i höst. Eleverna har fått nominera kompisar den här veckan och vi får reda på resultatet i början av nästa vecka. Utbildningen är i WIC-hallen den här gången och det är en heldag. Mer info kommer till de som är berörda.

Morgan kommer att vara ledig tisdag och onsdag i nästa vecka, eftersom han har en stor bemärkelsedag. 🙂 På tisdag tar Lenor (vår fasta vikarie på skolan) hans lektioner och på onsdag kommer det en annan vikarie som är beställd från vikariepoolen.

Svenska: Vi jobbar med ”En läsande klass” där vi tränar på att förstå en text så bra som möjligt. Vi har också haft läsning och skrivit en kort berättelse tillsammans.

Matte: Vi har börjat repetera positionssystemet och siffrornas värde i tal.

Engelska: Fortsatt arbete i Textbook. Vi har även sjungit och pratat om am, are och is.

SO: Fortsatt arbete med Sverige. Den här veckan har vi också börjat tittat på ”Geografens testamente”, en spännande serie på åtta delar, där vi får följa Holger och ingenjör Mortensen på en skattjakt runt om i Sverige.

NO: Även denna vecka har de jobbat med växter och eleverna har tagit med sig, och planterat, sticklingar.

Läxor:

Engelska: ”Getting to know you”, s. 17 i Textbook och glosor på Quizlet (app på deras iPad). När man går in på appen så ska man söka efter Almersbarn. Då hittar man rätt läxa. Eleverna ska träna på glosorna så att de kan översätta från svenska till engelska och tvärtom. Träna även på stavningen. Dessutom ska de läsa och översätta texten så att de känner att de har bra koll på den. Om eleverna inte vill ta hem boken av rädsla för att glömma att ta med den tillbaka till skolan, så kan de fota sidan med sin iPad istället.

4a och 4c har läxan till onsdag.
4b har läxan till fredag.

Övrigt:

Vi har fått in väldigt få uppgifter om privata apple-ID och lösenord, och vi ser på elevernas iPads att de flesta verkar ha skaffat ett. Det är väldigt viktigt att ni meddelar skolan dessa uppgifter, så att vi har dem inför eventuell skada.

Idag fick vi reda på att några barn i åk 4 har åkt på löss, så vi ber er kolla era barns hår riktigt ordentligt därhemma i helgen.

Vi har också en önskan om att ni skickar ett mejl till ert barns kontaktlärare, så att vi automatiskt får era mejladresser. Vissa adresser har vi lagt in, men en del är lite svåra att tyda på krislistorna ni har fyllt i. 🙂 Tack!

Ha en trevlig helg!

Vänliga hälsningar,
Morgan, Linda och Martina

morgan.carlsson@varberg.se
linda.karlsson2@varberg.se
martina.hogberg@varberg.se

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *