Veckobrev v. 39

Den här veckan har skolan haft besök av Skolinspektionen. Vi i åk 4 fick inget klassrumsbesök av inspektörerna, däremot blev några av våra elever intervjuade om bl a trygghet och studiero.

Måndagen den 10/10 ska vi få se en föreställning som heter ”Skratturnén” med ”Clowner utan gränser”. Den handlar om barns rättigheter i världen och barnkonventionen. Föreställningen spelas i Idrottshallen och vi cyklar dit, så tänk på att ta med cykel och hjälm! Om någon inte har möjlighet att cykla denna dag så vill vi att ni meddelar oss detta så snart som möjligt.

Klipp från deras hemsida:
”Om Clowner utan Gränser
Clowner utan Gränser arbetar för att sprida hopp, skratt och drömmar till barn i krisdrabbade områden.
Varje år skickar vi Sveriges bästa clowner, jonglörer, akrobater och musiker till några av världens värst drabbade platser. Till ungdomsfängelser, barnhem, sjukhus och flyktingläger, till samhällen som är drabbade av krig och naturkatastrofer. Hit åker vi för att genom psykosocialt arbete och scenkonst skapa hopp, frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn som behöver det allra mest.
Under 2016 arbetar våra artister i Sydsudan, D.R. Kongo, Rwanda, Burma, Indien, Rumänien, Nepal, Kina, Bhutan och Grekland.
Sedan starten 1996 har vi skrattat tillsammans med 1,5 miljoner barn runtom i världen.”
Vi planerar att i nästa vecka påbörja ett temaarbete om värdegrund, tolerans och respekt för varandra. I arbetet kommer vi att utgå ifrån en programserie från UR som heter ”Om du var jag”. Detta kommer att ske under tisdagseftermiddagarna de kommande fyra veckorna och då arbetar varje kontaktlärare med sin klass.

Vi arbetar just nu med:
Svenska: Fortsatt arbete med att skriva berättelser utifrån bilder. Vi har också gjort värderingsövningar inom projektet ”På egna ben”.
Matte: Fortsatt arbete med att testa elevernas huvudräkningsförmåga och de får efterhand nya individuella uppdrag med övningar på NOMP.
Engelska: Arbete med texten som var veckans läxa. Vi har även testat att göra frågor med do-omskrivning och pratat om frågeorden.
SO: Sveriges geografi med bl a fler avsnitt av Geografens testamente,
tränat på Sveriges landskap på seterra.net och arbetat med våra sjöar och slätter.
NO: Fortsatt arbete med växter, blommor och träd.

Läxor:

Engelska: Textbook s. 22-23 samt ord och uttryck på appen Quizlet.
4A och 4C har läxan till onsdag
4B har läxan till fredag

Om någon vill komma och hälsa på i klasserna, är ni hjärtligt välkomna. Hör bara av er i förväg så att vi vet att det passar den dagen.

Trevlig helg! 🙂

Morgan, Linda och Martina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *