Veckobrev v. 40

Skolbio
På torsdag, den 12/10, kl 9.30 är det dags för skolbio. Vi ska se filmen Rum 213 som är baserad på Ingelin Angerborns populära bok. Vi kommer att cykla till bion så alla måste ha med sig cykel och hjälm denna dag. Om det av någon anledning inte funkar så ber vi er berörda föräldrar att ta kontakt med oss lärare i god tid.

Simning
Det är simning för alla femmor på torsdag i vecka 42 och 43. Eleverna behöver då ha med sig badkläder och handduk. Ta gärna med en extra frukt, i o m att lunchen blir försenad dessa dagar, framför allt för 5b och 5c. Vi åker buss till simhallen.

Vi har arbetat med:
Svenska: Beskrivande texter. Läst ett exempel om Sverige och tittat på strukturen med stycken och underrubriker.
Matte: Tal i bråkform
Engelska: ”Max´s movie”, jobbat med veckans text.
SO: Medeltiden – Hansan och handeln runt Östersjön, Birger jarl, Magnus Ladulås och hans söner. (Vi kommer att ha ett prov på medeltiden i slutet av vecka 42. Det är främst de anteckningar och arbetsblad vi jobbat med som eleverna behöver träna på. Vi kommer att prata mer om detta under nästa vecka, och eleverna kommer också att få någon lektion på sig i början av vecka 42 att träna inför provet.)
NO: Haft prov på kroppen, samt pratat om sinnen.

LÄXOR:
Engelska: Veckans text heter ”The beach shop”, s. 22-23 i Textbook, och den ska eleverna läsa flera gånger därhemma (gärna högt för någon) + översätta muntligt till svenska. Texten ligger på Showbie för 5b och 5c, i 5a fotar eleverna själva av texten. Glosorna finns på Quizlet.
Läxan är till onsdag för alla klasser.
Matte: uppdrag i NOMP – Läxa vecka 40-41 till på tisdag. (Några elever har även/istället fått ett arbetsblad med repetitionsuppgifter med division)

Ha en trevlig helg! 🙂

Linda, Torbjörn, Martina, Monica och Anna


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *