Veckobrev v.41

Den här veckan avslutades projektet ”På egna ben”, men vi hoppas givetvis att eleverna fortsätter att gå/cykla/åka buss till och från skolan. Inom kort får vi också veta om någon av klasserna kammat hem något pris i tävlingen.

Många elever kommer försent till lektionerna, framför allt på morgonen. Skolan öppnas kl 8.00 och vi börjar 8.10 och då är det meningen att eleverna ska ha kommit in, hängt av sig kläderna och satt sig på sina platser i klassrummet. Detta har många svårt att lära sig, och vi får ofta hämta elever som sitter på bänken i kapprummet med sin ipad flera minuter efter starttiden. På tisdagar börjar vi enligt schemat 8.00 och då har vi lite överseende med om man inte hunnit in på sin plats, men det finns definitivt ingen tid för lek, prat eller ipads i kapprummet.
Ett annat problem som uppkommit de senaste veckorna är att flera elever inte har idrottskläder med sig och därför inte kan delta på idrottslektionerna. Måndagar och torsdagar är det som gäller. Om ni anser att ert barn inte kan delta p.g.a förkylning eller annat vill vi att ni skriver en lapp och skickar med.

Vår skolsköterska Lotta Havasi kommer att träffa alla elever i åk 4 på ett hälsobesök. Detta startar efter lovet v.44. Inför detta besök vill hon att barnen tillsammans med er föräldrar fyller i en enkät. Eleverna har fått/kommer att få ett informationsbrev med en länk, så att ni kan fylla i enkäten digitalt. Om det skulle uppstå några problem med detta så kan man få enkäten i pappersform. Säg bara till oss i så fall.

På onsdag den 19/10 är det dags för cykelutflykt igen. Vi har blivit inbjudna att vara med som provpublik på Teater Hallands föreställning Att vara Andreas http://www.teaterhalland.nu/evenemang/att-vara-andreas-3/?v=f003c44deab6
Föreställningen börjar klockan 13.00 och vi räknar med att vara tillbaka senast 15.00 då skolan slutar. Precis som förra gången så vill vi att ni meddelar i god tid om ert barn inte har möjlighet att få med sig cykel.

På torsdag den 20/10 har 4-6 sitt första elevrådsmöte. I veckan har vi valt representanter för de olika klasserna:
4A: Ej klart, meddelas på måndag
4B: Teodor (reserv Ditar)
4C: Rasmus (reserv Melissa)

Vi arbetar med:
Svenska: Tempus – skillnad mellan presens och preteritum. Vi har också gått igenom olika berättarperspektiv samt fortsatt med arbetet kring återberättande texter.
Matte:
Vi har påbörjat kap 2 i matteboken, som handlar om symboler, räknesätt och räknelagar.
Engelska: singular och plural-former samt frågeorden
SO:
Vattnets kretslopp, vattenkraft samt ord och begrepp kopplat till vårt arbete om Sverige.
NO:
Grundläggande programmering

Läxor:
Engelska:
Largest and fastest animals, sid 24 i Textbook. Ord och fraser finns på quizlet.
4a och 4c har läxan till på onsdag.
4b har läxan till på fredag.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *