Veckobrev v. 42

I onsdags var vi på Teater Halland och tittade på föreställningen ”Att vara Andreas”. Överlag tyckte eleverna att det var en bra föreställning och de var väldigt engagerade under pjäsen. Trots att det var en ganska lång cykeltur ner till teatern, så funkade det bra och eleverna höll ordning i ledet.

Nu är det bara en vecka kvar till höstlovet, ett lov som nog är efterlängtat av alla. 🙂 Vecka 44 är eleverna alltså lediga från skolan hela veckan. Veckan därpå kommer att se lite annorlunda ut, då hela skolan kommer ha temadagar måndag till onsdag. Temat är ”Hållbar utveckling” och vi kommer att jobba kring detta på olika sätt. Eleverna som har textilslöjd har redan smygstartat genom att göra nya saker av gamla – återbruk. Eventuellt blir det en föräldrakväll onsdagen den 9/11 där ni får ta del av vårt arbete. Vi återkommer med mer information om detta när det är bestämt hur det blir.

Det här har vi bl a arbetat med i veckan:

Svenska: fortsatt arbete kring återberättande texter, tempus (tidsformer), ordklasser mm.
Matte: vi har repeterat räknelagar och sambandet mellan olika talfamiljer.
Engelska: arbetat med veckans textläxa, testat en ny funktion på Quizlet där man kan tävla i lag med glosorna.
SO: Sverige – ”Geografens testamente”, landskap, älvar, vattnets kretslopp
NO: programmering

Läxa:
Engelska: ”Who starts the game?” s. 25 i Textbook + glosor och uttryck på Quizlet
4a och 4c har läxan till onsdag
4b har läxan till fredag

Igår fick vi mejl om att det snart är dags för årets handbollscup, till många elevers glädje. 🙂 Vi har kollat intresset i alla tre klasserna och så här blev resultatet:
4a: 13-15 elever vill vara med
4b: 19-20 elever vill vara med
4c: 11-13 elever vill vara med
De datum som gäller är lördagen den 19/11 och lördagen den 3/12. Eftersom det är en helgaktivitet är det inget som skolan håller i, utan det ligger på er föräldrar att ställa upp och vara lagledare. Om ni kan och vill hjälpa till så kan ni höra av er till oss och så kan vi förmedla mejladresser till de elever som vill vara med. När det gäller sammansättning av lag osv, så överlåter vi det till er med varm hand. 🙂 Mer info finns om ni går in på länken nedan:

hkv-inbjudan-klasshandboll-2016

Ha en trevlig helg!

/Linda, Morgan och Martina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *