Veckobrev v. 45

Vi har arbetat med:
Svenska: Olika lästekniker, t. ex. djupläsning. Tittat på ett nytt avsnitt av ”Plugga bättre”, om koncentration.
Matte: Repeterat de olika räknesätten med tal i decimalform.
Engelska: ”Max´s movie”, jobbat med veckans text. 5b och 5c har också gjort ett läsförståelsetest.
SO: Geografi, Norden. Tittat på andra delen av ”Geografens testamente”, samt jobbat vidare med kartkunskap. Läst och pratat om ebb och flod, och vad erosion är.
NO: Teknik. Alla har nu fått bygga broar av sugrör, och idag fick vinnarna sina priser. 🙂

Läxor:
Matte: NOMP läxa v. 45-46. Alla klasser har läxan till tisdag.
Engelska: Veckans text heter ”Welcome to Liseberg!”, sida 28-29. Texten ligger på Showbie och glosorna på Quizlet. Läxan är till onsdag för alla klasser.

Vaccination
Nu på tisdag, den 14/11, är det dags för den första sprutan för de tjejer som ska vaccineras mot HPV. 5a kommer att börja på morgonen, sedan följer 5b och sist 5c. Tjejerna kommer att få gå till skolsköterskan några i taget.

Handbollscup
Det är nu någon/några föräldrar i varje klass som anmält att de kan ställa upp som ledare under Klirres handbollscup, som går av stapeln den 18/11 och den 2/12. Kul! 🙂 När det kommit information om exakt tid och samlingsplats under den första lördagen, så lägger vi ut det här på bloggen, så håll utkik. Idrottslärarna hälsar också att HK Varberg kommer och besöker oss på idrotten på måndag, så att eleverna kan få lite tips. 🙂

”Städhjälp”
En sak som drar igång nästa vecka är att eleverna kommer att få gå med Gunilla, en ur vår städpersonal, och hjälpa till att städa i skolan under ca en timme på morgonen. Eleverna kommer att gå två och två, och de kommer t ex att få hjälpa till att tömma papperskorgar och sopa golv. Anledningen till detta arbete är att skolan vill försöka få eleverna att se vad de själva kan göra för att öka trivseln och se till att arbetsmiljön är trevlig i skolan. 5b kommer att börja redan på måndag.

OBS! Endast för 5b!
5b har nu kämpat på och samlat ihop sina 20 stjärnor så på fredag, den 17/11, är det äntligen dags för lite mys. Tjoho! 🙂 Vi kommer troligtvis att se film den här gången. Eleverna får ha med sig lite gott att äta och dricka för max 25 kronor.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *