Veckobrev v. 46

Ytterligare en vecka har rusat iväg och nu är det inte många veckor kvar till jullovet. Det är inte klokt vad tiden går. 🙂 Den här veckan har vi jobbat på som vanligt i de olika ämnena. Se mer info nedan.

På onsdag, den 23/11, är det dags för oss att gå på skolbio. Filmen heter ”Hoppet” och den börjar kl 9.30. Vi cyklar ner till stan, så det är cykel och hjälm som gäller denna dag. Eftersom vi kommer att äta lunch lite senare än vanligt så är det bra om eleverna har med sig en frukt eller dylikt som de kan ta innan vi sticker iväg.

Presentation om filmen:

Hoppet är en film som genom två flyktingpojkars ögon visar att det går att hålla sin dröm levande. En film om kärleken till familjen och att möta en ny kultur. Fokus riktas mot barns utsatthet och det ansvar som välmående samhällen som Sverige måste ta för barn på flykt, i kraft av internationella överenskommelser men också av moraliska och solidariska skäl.”

Det är ett par veckor kvar, men det kan ändå vara bra för er att veta att det är studiedag måndagen den 5/12 och eleverna är då lediga från skolan.

Arbetat med under veckan:

Svenska: Vi har jobbat med ordklasser, jämfört kvalitén i olika texter och läst.

Matte: Jobbat med kapitel 2 i matteboken och eleverna har ett beting som gäller ytterligare två veckor. Det handlar om räknemetoder inom addition och subtraktion.

Engelska: Texten vi haft i läxa, hörövningar om klockan och personliga pronomen.

SO: Nu är vi nästan klara med vårt arbete med Sverige. Eleverna har tränat öar, åar, älvar, städer osv på seterra.net. Vi har också läst om Stockholm och gjort ”Vet du att…”-meningar om detta.

NO: Idag har eleverna avslutat arbetet med programmering. Nästa vecka kommer de att börja med området ”Luft”.

Läxor:

Engelska: ”Before school/Saturdays” sida 34-35 i Textbook + glosor på Quizlet
4a och 4c har läxan till onsdag.
4b har läxan till fredag.

Matte: Uppdrag på NOMP – Läxa 2. Eleverna har möjlighet att jobba med denna på elevens val och bonustimmen, men den ska vara klar på fredag.

Nu håller vi tummarna för våra handbollsspelare imorgon, lördag. Lycka till! 🙂
(Se tidigare inlägg för samlingstid och annan info.)

Trevlig helg!

Linda, Morgan, Monica och Martina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *