Veckobrev v38

Skoljoggen
I onsdags deltog eleverna i Skoljoggen. Vi slapp regnet och alla elever kämpade på utifrån sin egen förmåga och visade ett glatt och positivt humör. Bra jobbat alla!

Cykelkörkort på Mariedal
På torsdag 28/9 kommer 20 st elever ur åk 5 att cykla till Mariedalsskolan tillsammans med en av oss lärare, för att hjälpa till när 3:orma ska ta cykelkörkort. De börjar och slutar dagen som vanligt på Almers, men kommer att äta lunch på Mariedal.

Vi har arbetat med:
Svenska: ”Fröken Europa”, läst och gjort uppgifter som ligger på Showbie. Nästa vecka kommer arbetet att avslutas och vi tar också en paus med läsläxorna. Det är dock viktigt att hålla igång läsningen. Läs en stund varje dag, men nu i valfri bok 🙂
Matte: Kortdivision, samt division med 10, 100 och 1000.
Engelska: ”Max´s movie”, jobbat med veckans text.
SO: Medeltiden – de fyra stånden, framförallt adeln.
NO: Fortsatt arbete med kroppen. Tors 5/10 blir det ett prov på s. 22-37 och 58-61 i det utdelade häftet. Titta även igenom bladen med NO-begrepp. 

LÄXOR:
Engelska: ”Kids speak out” sid 12-13 i textbook. Glosor på quizlet.
Läxan är till onsdag för alla klasser.
OBS! I år ska eleverna söka efter almerskidz för att hitta glosorna på Quizlet. En annan ändring är att de 10 första glosorna är obligatoriska för alla, och de följande 5 är frivilliga, för dem som vill ha en lite större utmaning. Vi börjar såhär och ser hur det faller ut.
Matte: uppdrag i NOMP – Läxa vecka 38 – till på tisdag. Då läggs även nästa veckas läxa ut. Test på området division på tisdag, den 26/9.

Ha en trevlig helg! 🙂

Linda, Torbjörn, Martina, Monica och Anna


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *