Veckobrev v49

Vi har arbetat med:
Svenska: Fortsatt med arbetet kring återberättande texter. Vi lär oss hur en tidningsartikel är uppbyggd samt vad som är typiskt för språket i dessa texter. Några har påbörjat/skrivit klart slutuppgiften – en egen tidningsartikel. Övriga kommer att göra det nästa vecka.
Sett ett nytt avsnitt av Plugga Bättre.
Matte: Algebra – numeriska och algebraiska uttryck, samt ekvationer
Engelska: Jobbat med veckans text samt uppgifter från Workbook.
SO: Fortsatt arbete med Norden och Geografens testamente.
NO: Fortsatt med byggprojektet där eleverna ska bygga ett tivoli. Pratat lite om elektricitet.

Läxor:
Matte: Läxa v49-50 i NOMP tills på tisdag.
Engelska: Veckans text heter  Letter from Ireland. Texten ligger på Showbie. Inga glosor denna veckan. Läxan är till onsdag.

Musikalen Madagaskar
Nästa fredag på förmiddagen kommer vi att promenera till Sparbankshallen för att se 9:ornas musikal, Madagaskar. Vi äter lunch i skolan efteråt och slutar vanlig tid.

Sista veckan
Torsdag 21/12 kommer vi att ha pysseldag på förmiddagen. Åk 5 kommer att delas in i mindre grupper tillsammans med åk 8. Varje grupp kommer att delta på två olika pysselstationer. Dagen kommer att avslutas kl 14.00, men om någon pga busstiderna behöver vara kvar längre har vi naturligtvis tillsyn till 14.50.

Fredag 22/12 har vi julavslutning. Då kommer vi att ha utomhusaktiviteter i samma grupper som på torsdagen. Eleverna slutar direkt efter lunch och denna dag kommer busstiderna att anpassas efter detta. Exakt tid återkommer vi med nästa vecka.

Trevlig helg! 🙂

Torbjörn, Linda, Martina, Anna och Monica


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *