Veckobrev vecka 11

Idrott
Vi påminner om att bussen nu slutat gå till idrotten, så fr o m denna vecka tar eleverna sig själva till och från Brearedshallen. Den här veckan var det ganska många elever som hade missat att ta med sig cykel och de flesta tycker det är jobbigt att gå, så cykel på måndagar och torsdagar är bra att ha framöver. 🙂

Skolbio
Nu på onsdag, den 22/3, ska vi på Skolbio. Då måste alla ha cykel med sig. Har man inte det kan man inte följa med, utan får stanna på skolan och vara med i en annan årskurs. Vi har inte möjlighet att hjälpa elever att ordna detta på morgonen då lektionerna har börjat.

Schackfyran
Det gick bra för många av våra elever när de deltog i Schackfyran i måndags, och både 4a och 4b gick vidare till Hallandsfinalen i Halmstad lördagen den 22 april. Eftersom denna ligger under helgen behöver några föräldrar ställa upp och vara lagledare då, samt skjutsa eleverna fram och tillbaka. Om ni redan nu vet att ni kan ställa upp så hör av er till oss. Mer info kommer längre fram.

Matteprov
Vi har haft ett minimatteprov den här veckan och ni kan be era barn att gå in på Showbie och visa hur det såg ut. Där kan ni också se min kommentar om hur det har gått. Om allt är godkänt så är det bara en 👍(tumme upp). De som behöver träna mer har fått en Repetitionsuppgift som ska vara klar senast nästa fredag. Behöver de hjälp med den finns jag (Linda) till hands på bonustimmen på tisdag.

Nu arbetar vi med:
Svenska:
Vi har börjat med ett skrivprojekt som heter ”Den magiska dörren”, ett arbete som kommer löpa under ca 10 veckor och utmynna i varsin ”bok” med både text och bild.
Matte: Skriftliga räknemetoder i multiplikation.
Engelska: Jobbat med läxan, tittat på ”The game” och pratat om prepositioner.
SO: ”Sista rycket” med vikingatiden och avslut med ett lite prov
NO: Börjat med mekanik.

Läxor
Engelska: Prepositioner, det finns glosor på Quizlet.
4a och 4c har läxan till onsdag, 4b till fredag.
Matte: Ingen speciell läxa, men vi testar multiplikationstabellerna varje tisdag och de som inte är säkra på dem bör öva, antingen på nomp eller www.klaxit.se.
SO: 4b har prov på vikingatiden på onsdag. Se tidigare inlägg angående vad som ska läsas på.

Ha en trevlig helg! 🙂

Morgan, Linda, Monica och Martina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *