Veckobrev vecka 12

Bio:
I onsdags var vi på bio och såg ”SVJ – Stora Vänliga Jätten”. Det var väldigt lyckat och eleverna tyckte överlag att filmen var bra. 🙂

Löss!
Vi har fått information om att det går löss i skolan igen. Gör en koll och kamma håret extra noga under helgen, så att vi får stopp på spridningen med en gång.

Schackfyran:
Som ni vet gick det riktigt bra för många av eleverna när de spelade Schackfyran härom veckan. Både 4b och 4c gick vidare till distriktsfinalen i Halmstad, lördagen den 22 april. Under nästa vecka kommer vi att kolla av vilka elever i dessa klasser som kan och vill vara med på finalen. Efter det återkommer vi med hur många det blir, eftersom antalet föräldrar som behövs för att vara ledare och chaufförer beror på detta. Om någon av er redan nu vet att ni kan ställa upp, hör gärna av er till oss. Vi har fått in en föräldraanmälan från 4c än så länge.

Nu arbetar vi med:
Svenska:
Vi har nu kommit igång med vårt skrivprojekt, ”Den magiska dörren”, och eleverna har börjat med både bild och text till första kapitlet.
Matte: Skriftliga räknemetoder i multiplikation.
Engelska: Tittat på ”The game” och jobbat med prepositioner. Dessutom har eleverna fått testa på att översätta små enkla böcker från svenska till engelska, något vi fortsätter med nästa vecka.
SO: Avslutat vikingatiden med lite arbete om asagudarna. Framöver blir ett kort arbete i  samhällskunskap.
NO: Mekanik.

Läxor
Engelska: Ingen läxa nästa vecka, i o m att vi kommer jobba med översättningar av böcker då.
Matte: Ingen speciell läxa, men vi testar multiplikationstabellerna på tisdag och de som inte är säkra på dem bör öva, antingen på nomp eller www.klaxit.se. Vi kommer även att ha ett nytt matteprov på skriftliga räknemetoder i multiplikation.

Trevlig helg! 🙂

Morgan, Linda, Monica och Martina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *