Veckobrev vecka 13

Brandlarm
Strax innan kl 13 idag gick brandlarmet och vi var tvungna att utrymma skolan. Detta var anledningen till att barnen kanske kom hem senare än vanligt. Det tog nästan en halvtimme innan vi fick gå in på skolan igen. Det var dock ingen brand utan ett falsklarm.

Schackfyran:
Vi påminner igen om att det behövs föräldrar som kan ställa upp som ledare och chaufförer till Schackfyrans distriktsfinal i Halmstad, lördagen den 22 april. Vi har fått in ytterligare någon föräldraanmälan från 4c så där finns nu två säkra + eventuellt en till, men ännu ingen från 4b. Om inte tillräckligt många föräldrar har möjlighet att hjälpa till kan eleverna tyvärr inte åka på finalen.

Majblommor:
Eleverna som visat intresse för att sälja majblommor har under veckan fått hem en lapp om detta. Säljstart är torsdagen den 6/4, och de elever som lämnar in en underskriven lapp från er föräldrar, kommer den dagen att få med sig en väska med majblommor.

Påsklov:
Vecka 15 är det påsklov och sedan är det studiedagar på tisdag och onsdag i vecka 16, så skolveckan efter lovet blir kort, bara två skoldagar då.

Nu arbetar vi med:
Svenska:
Vi har fortsatt med vårt skrivprojekt, ”Den magiska dörren”, och eleverna jobbar på jättebra med detta.
Matte: Huvudräkningsstrategier i multiplikation. Vi har idag påbörjat ett beting för att under nästa vecka räkna klart kap 5 i matteboken. I tisdags hade vi ett nytt test i showbie. Be era barn att få titta på resultatet.
Engelska: Tittat på ”The game” och jobbat med att översätta små enkla böcker från svenska till engelska. Det här är också något som eleverna gått in för med liv och lust, och det är väldigt roligt att se vilket bra jobb de gör.
SO: Samhällskunskap – familjen och familjerätt.
NO: Mekanik, cykeln. Eleverna har haft i uppgift att fotografera en leksak hemma som de sedan skulle redovisa i skolan. De som ännu inte har gjort detta ska göra det tills på tisdag (4B och C) eller onsdag (4A).

Läxor
Engelska: Happy Easter (stencil), glosor på quizlet.
Matte: Träna på multiplikationstabellerna om du fortfarande är osäker. De som fått en repetitionsuppgift till provet i showbie ska göra den tills på fredag. Det finns möjlighet att få hjälp på bonustimmen på tisdag.

Trevlig helg! 🙂

Morgan, Linda, Monica och Martina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *