Veckobrev vecka 41

I torsdags var vi på skolbio. Vi såg filmen Rum 213 som är baserad på Ingelin Angerborns populära bok. Eleverna tyckte överlag att det var en väldigt bra film och gav den högt betyg när vi pratade om den efteråt, men några tyckte att den var lite läskig. Hoppas ingen fått mardrömmar av den i alla fall…

Simning
Det är simning för alla femmor på torsdag, den 19/10. Eleverna behöver då ha med sig badkläder och handduk. Ta gärna med en extra frukt, i o m att lunchen blir försenad då,  framför allt för 5b och 5c. Vi åker buss till simhallen och någon av oss pedagoger åker med i bussen + finns till hands i omklädningsrummen.

SO-prov
På fredag är det dags för SO-prov. Eleverna behöver läsa på de anteckningar och arbetsblad som vi skrivit under arbetets gång. Nu i slutet av veckan har vi gått igenom exakt vilka anteckningar de behöver, och de elever som av någon anledning har missat något har fått ta ett foto av en kompis anteckningar. Det finns info på en stencil eleverna i 5a fått hem. För 5b och 5c ligger det info på Showbie – SO – Medeltiden. Eleverna kommer att få tillfälle att träna under lektionstid i nästa vecka, och eventuellt fota sidor ur historiaboken som de känner att de vill ha lite extra koll på.

Vi har arbetat med:
Svenska: Fortsatt arbete med beskrivande texter. Pratat om komparation (jämförelse: glad, gladare, gladast osv) och jämförande sambandsord (t ex högre än, liksom, glesare än, precis som)
Matte: Tal i bråkform
Engelska: ”Max´s movie”, jobbat med veckans text, gjort hörövning och repeterat  ”there is/there are”.
SO: Medeltiden – Kalmarunionen och drottning Margareta.
NO: Fortsatt arbete om sinnen. Kommande vecka blir det också repetitionsuppgifter efter provet.

LÄXOR:
Engelska: Veckans text heter ”What are they doing on the beach?”, s. 24-25 i Textbook, och den ska eleverna läsa flera gånger därhemma (gärna högt för någon) + översätta muntligt till svenska. Texten ligger på Showbie och glosorna finns på Quizlet.
Läxan är till onsdag för alla klasser.
Matte: uppdrag i NOMP – Läxa vecka 41-42 till på tisdag.

En hälsning från idrottslärarna:
Vi planerar en idrottsdag/friluftsdag för eleverna på skolan och skulle behöva hjälp från er föräldrar om ni har några bra kontakter inom olika föreningar eller om ni själva är tränare och har möjlighet att hålla i någon aktivitet en förmiddag kl 8.30-10.00. Vi har varit i kontakt med flertal föreningar men många har inte svarat. Kontakta i så fall: anna.munther@varberg.se senast nästa vecka.

5a
Tisdagen den 24 oktober blir det, efter önskemål från föräldrar vid förra föräldramötet, ett extra möte för 5a. Info om tid och plats kommer i nästa vecka. Torbjörn och Anna är de pedagoger som kommer att delta i detta möte, eftersom de är kontaktlärare i 5a.

Ha en trevlig helg! 🙂

Torbjörn, Martina, Linda, Monica och Anna


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *