Veckobrev vecka 46

Ytterligare en vecka har gått och eleverna har jobbat på, som vanligt. Vaccinationen för tjejerna i tisdags gick bra, även om det var lite pirrigt innan det var dags.

Nu har hälften av eleverna i 5b utfört sitt ”städuppdrag” som vi skrev om förra veckan, och övriga gör sitt i nästa vecka. Gunilla, ur städpersonalen, har rapporterat att eleverna har fixat uppgiften mycket bra och tagit den på allvar. 🙂 Vecka 48 är det dags för 5c att påbörja sitt uppdrag.

Vi har arbetat med:
Svenska: Avslutat arbetet om olika lästekniker med ”lustläsning”. Startat upp ett arbete kring återberättande texter som så småningom kommer att avslutas med att eleverna får skriva en egen tidningsartikel.
Matte: Repeterat de olika räknesätten med tal i decimalform. Nästa vecka avslutas detta arbete med två mindre tester kring bråk och decimaltal.
Engelska: Veckans text, repeterat komparation och jobbat med www.oxfordowl.co.uk – en sida på nätet där man kan läsa och samtidigt lyssna på engelska böcker
SO: Geografi, Norden. Tittat på tredje delen av ”Geografens testamente”, samt jobbat vidare med uppgifter kring Danmark.
NO: Påbörjat ett byggprojekt där eleverna ska bygga ett tivoli. Detta gör de som ett grupparbete.

Läxor:
Matte: Läxa på NOMP. Alla klasser har läxan till tisdag.
Engelska: Veckans text heter ”Discover Canada”, sida 32-33. Texten ligger på Showbie och glosorna på Quizlet. Läxan är till onsdag för alla klasser.

Handbollscup
Imorgon, lördag, är det dags för dem som anmält sig till handbollscupen att göra en första insats. (Se tidigare separata inlägg gällande samlingstider osv för respektive klass.) Vi håller både tummar och tår för att ni får en kul dag tillsammans! 🙂

Löss…
Då var det dags att ta fram luskammen igen. Vi har fått reda på att det går löss i åk 5 och eleverna har/kommer att få hem en lapp om detta. Vi ber er kamma igenom era barns hår noggrant under helgen, så att det inte sprids vidare. Påminn också era barn om att inte låna varandras borstar, mössor och liknande.

Trevlig helg! 🙂
Linda, Martina, Torbjörn, Monica och Anna

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *