Veckobrev vecka 47

Som ni märkte var det både kallt och snöigt tidigare i veckan. Det vi upptäckte då var att många elever hade för tunna kläder på sig och en del saknade även vantar och dylikt. Detta gjorde att en del frös väldigt mycket på rasterna, eftersom vi alltid är ute under alla raster. Det är därför viktigt med kläder efter väder varje dag. Bra om ni kan hjälpa era barn att få med sig rätt utrustning. Tack!

Vi har arbetat med:
Svenska: Fortsatt med arbetet kring återberättande texter. Tittat på ett nytt avsnitt av ”Plugga bättre”, om anteckningstekniker.
Matte: Repeterat bråk och decimalform, samt haft två tester kring detta. Nästa vecka börjar vi med algebra.
Engelska: Jobbat med veckans text, gjort en hörövning och andra uppgifter från Workbook.
SO: Fortsatt arbete med geografi, Norden. Tittat på fjärde delen av ”Geografens testamente”, samt jobbat vidare med uppgifter om Norge.
NO: Fortsatt med byggprojektet där eleverna ska bygga ett tivoli. Detta gör de som ett grupparbete.

Läxor:
Matte: Ingen läxa till nästa vecka eftersom vi har haft tester den här veckan.
Engelska: Veckans text heter ”Invitation to a progressive dinner”, sida 36-37. Texten ligger på Showbie och glosorna på Quizlet. Läxan är till onsdag för alla klasser.
SO: torsdag kommer alla klasser att få ett läxförhör som hör ihop med vårt arbete om Norden.
5a kommer att få ett förhör på stora städer i de nordiska länderna, genom att göra ett test på ”seterra” – en sida på nätet där man kan träna namngeografi. (https://online.seterra.com/sv)
5b och 5c kommer att få ett förhör på Danmark och Norge. Information om detta ligger som ett inlägg på Showbie – SO – Att träna på inför läxförhör/prov.

Kvarglömda kläder
Det ligger mycket kvarglömda kläder, skor, vantar, väskor m.m nere i Brearedshallen. Idrottslärarna har samlat ihop allt och lagt på en bänk i hallen. Påminn gärna era barn om att de ska titta där, om de saknar något. Det som inte hämtats om tre veckor skänks/slängs.
Det ligger även mycket kläder (framför allt överdragsbyxor) i korridoren i skolan. Ta gärna en titt om ni saknar något.

Matråd onsdagen den 29/11
Nu drar skolan igång matråd och alla klasser skickar då en representant till detta. Eleverna kommer att få förmedla önskemål och höra vad de kan påverka när det gäller skolmaten.

Städpatrull
Eleverna från 5b är nu nästan klara med sitt städuppdrag, och på onsdag är det dags för 5c att ta över.

OBS! Studiedag måndagen den 4/12. Då är eleverna lediga från skolan.

Trevlig helg! 🙂

Torbjörn, Linda, Martina, Anna och Monica

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *