Veckobrev vecka 5

Svenska: Vi har fortsatt vårt arbete med att skriva spännande berättelser.
Matte: Vi har repeterat alla räknesätten med decimaltal och jobbat med enhetsomvandling, framför allt inom längdenheter.
Engelska: Jobbat med veckans text samt gjort Workbook-uppgifter till kapitlet. Vi har också jobbat med grammatik och repeterat hur man bildar plural av substantiv (att man oftast sätter till ett -s i slutet av ordet, men också alla undantag från denna regel)
SO: Nu närmar vi oss slutet på arbetet om Norden och vi håller på att knyta ihop säcken. Nästa vecka blir sista veckan vi jobbar med detta och sedan kommer vi att starta upp ett religionsarbete om judendom och islam.
NO: Fortsatt arbete montering av motorer i de olika tivoliattraktionerna.

Läxor
Matte: Läxa v. 6 på Showbie till fredag.
Engelska: Veckans text heter ”Go skating or boarding”, sida 54-55 i TextbookTexten ligger som vanligt på Showbie och glosorna på Quizlet. Läxan är till onsdag.

Test/prov
SO: Avslutande test på Norden för 5c på torsdag och 5b på fredag. Det blir ett litet övergripande test för att kolla att alla har fått kläm på det viktigaste, så om eleverna hängt med under arbetet, så ska det inte vara så svårt. Info ligger på Showbie under fliken ”Att träna på inför test/prov”.

Utvecklingssamtal
Nästa vecka fortsätter vi med utvecklingssamtalen. Tack till er som kom på samtal den här veckan och välkomna till er som har tid i nästa vecka. 🙂

Info
Vi har fått resursförstärkning i 5b på förmiddagarna måndag-torsdag och detta är tänkt att gälla terminen ut. Labinot, som tidigare vikarierat en del på idrotten, kommer att vara med klassen på alla lektioner fram till lunch dessa dagar.

Ny elev
Vi har fått en ny klasskompis i 5c, Abdulrahman, som kommer från Syrien.

Ha en trevlig helg! 🙂
Martina, Linda, Torbjörn, Monica, Anna och Labinot


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *