Veckobrev vecka 9

I måndags var vi alla tillbaka i skolan igen efter att ha samlat lite ny energi under sportlovet. Veckan har rusat på i vanlig ordning och eleverna har jobbat på bra. 🙂

Svenska: En del elever har nu skrivit klart sina spännande berättelser, efter att fått respons från en klasskompis och därefter reviderat sin text. Andra har lite kvar att göra, men i början av nästa vecka räknar vi med att alla är klara och vi fortsätter då med annat i svenskan. Bl a kommer vi framöver att börja jobba med argumenterande texter.
Matte: Vi har jobbat med vinklar och börjat använda gradskiva.
Engelska: Gått igenom nästa veckas läxa, tränat på att prata med hjälp av ”pratkort” som handlar om olika ämnen. Vi har också börjat jobba med en skrivuppgift om USA´s stater, något vi fortsätter med under nästa vecka.
SO: Fortsatt vårt arbete i religion och jobbat vidare med judendomen. Vi har läst, diskuterat och gjort arbetsblad. I nästa vecka kommer eleverna att få göra egna små böcker i appen Book Creator där de ska sammanställa fakta om judendomen. Vi kommer också att ha ett läxförhör på judendomen när det arbetet är klart. Mer info om detta läggs ut på Showbie i nästa vecka.
NO: Vi har jobbat med begreppen fast, flytande och gas. Dessutom har vi läst och pratat om blandningar och lösningar.

Läxor
Matte: Läxa v. 10 på Showbie till fredag.
Engelska: Veckans text heter ”The fifty United States”, sida 60-61 i TextbookTexten ligger som vanligt på Showbie och glosorna på Quizlet. Läxan är till onsdag.

Trevlig helg! 🙂

Torbjörn, Martina, Linda, Monica, Anna och Labinot

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *